Der findes forskellige kørselsordninger, som samles og koordineres på tværs. Du kan derfor opleve, at du kører sammen med passagerer, der får en anden service, end du gør.
Det afhænger af kørselsordningen, hvad du som kunde skal være opmærksom på - både med hensyn til priser og service.
Læs herunder, hvilke muligheder der findes.
Information om turen
På kørselsdagen skal du forvente, at du kan blive hentet op til 5 minutter før det aftalte tidspunkt og op til 15 minutter efter det aftalte tidspunkt.
Ved bestilling af turen bliver der også bestilt hjemkørsel. Kørslen koordineres med andre passagerer. Det kan betyde, at andre skal med samme taxa som dig, og du kan derfor komme til at køre en omvej.
Flextrafik i Slagelse Kommune
For alle og til alle steder
Flextrafik er et supplement til den kollektive trafik. Tilbuddet er til alle, og du kan bruge Flextur, så tit du vil. Det kan fx være til en tur i biografen, til besøg hos familie og venner eller noget helt tredje.
Du bliver hentet og sat af ved kantstenen.
Du må gerne have et hjælpemiddel med (fx et gangstativ eller en kørestol). Husk at give besked om, hvilket hjælpemiddel du har med, når du bestiller turen.
Du bestiller på flextrafiks hjemmeside eller via appen. For at bestille din tur med Flextrafik, skal du oprette en kundeprofil på hjemmesiden. Her skal du bruge dit MitID og betalingskort.
For dig, der skal på sygehuset og ikke selv kan bruge kollektiv trafik
Det er sygehuset, der vurderer, om du kan få kørsel med Flexpatient, når du skal til behandling og undersøgelse. Du skal kunne sidde op i bilen, men chaufføren hjælper dig ind og ud af bilen og følger dig også gerne ud af dit hjem og ind på sygehuset, hvis du har brug for det.
Hvordan bestiller jeg?
Du bestiller Flexhandicapkørsel hos Befordringsservice i Region Sjælland
For dig med et handicap, der er visiteret til Flexhandicap af kommunen
Flexhandicap - også kaldet handicapkørsel til fritidsformål - er en ordning for dig, der ikke kan bruge offentlige transportmidler på grund af dit handicap. Du skal være svært bevægelseshæmmet, blind eller stærkt svagsynet eller bruge kørestol, rollator, gangstativ eller albuestokke. Hjælpemidlet skal være bevilget af kommunen eller sygehuset.
Hvis du er under 65 år, skal du sende din ansøgning til Myndighed i Handicap og Psykiatri.
Hvis du er over 65 år, skal du sende din ansøgning til Myndighed i Sundhed og Ældre.
Til hvilke formål kan jeg bruge ordningen?
Du vælger selv, hvad du vil bruge dine ture til. Det kan fx være besøg hos familier og venner, indkøb eller fritidsaktiviteter. Hvis du skal til læge, tandlæge eller på hospitaler, skal du undersøge, om du kan få kørslen dækket af kommunen eller regionen, inden du bruger en af dine ture med handicapkørsel. Du kan køre hele døgnet.
Hvor mange ture kan jeg køre?
Du kan køre 104 enkeltture i perioden 1. januar til 31. december. Hvis du ikke har brugt alle turene, kan de resterende ture ikke overføres til det næste år. Hvis du har brug for flere ture, kan du søge om op til 20 ekstrature på Movias hjemmeside. Du kan få ekstra ture i forbindelse med kommunal eller vederlagsfri træning og fysioterapi, eller hvor ingen anden kørselsordning er mulig.
Kan jeg tage ledsagere med?
Du kan have to voksne og to børn under tolv år med.
Hvordan bestiller jeg?
Når du er visiteret handicapkørsel, kan du bestille pr. telefon på Flextrafiks hjemmeside eller via Flextrafiks app. En tur kan tidligst bestilles 14 dage før og senest to timer, inden du vil hentes.
Du skal betale både et medlemsgebyr og de enkelte ture.
Grundtaksten for kørsel er 30 kr., som dækker de første 5 km.
Kører du mellem 5 og 40 km er taksten 3 kr./km.
Hver kilometer over 40 km. koster 1,40 kr./km.
Medlemsgebyret er 300 kr. om året og betales forud. hvis du er meldt ind fra 1. januar, har du ret til 104 ture, som du kan bruge resten af året. Melder du dig ind senere, betaler du kun medlemsgebyret for de måneder, der er tilbage af året.
Du finder link til ansøgningsskema nederst i den røde boks på Movias hjemmeside.
For dig, der skal til læge eller speciallæge, men ikke kan bruge kollektiv transport.
Du kan få kørsel med Flexkommune, hvis du er pensionist, og hvis dit helbred ikke tillader, at du kan bruge andre former for transport. Chaufføren hjælper dig ind og ud af bilen og følger dig også gerne ud af dit hjem og ind til lægen, hvis du har brug for det.
Hvordan bestiller jeg?
Du skal ringe til kommunens flextrafikkontor på tlf. 58 57 33 36 på hverdage kl. 9-13, hvis du har brug for kørsel. Hvis du ringer mindre end halvanden time før, du gerne vil hentes, kan vi ikke garantere, at der er en bil til rådighed. Ring derfor i god tid.
Hvis du har hjælpemidler med, skal du oplyse det, når du bestiller kørslen. Det samme gælder, hvis du skal have en ledsager med.
Hvad koster det?
Flexkommune er gratis. Du kan dog kun få kørsel til og fra læge eller nærmeste speciallæge.