Spring til...

Hvorfor arbejder vi med bevægelse i dagtilbud og skoler?

Få mere at vide om indsatsen, der skal forbedre vores børn og unges trivsel, sundhed, motivation og læring og understøtte vores dagtilbud og skolers arbejde med bevægelse
Bevægelse i Dagtilbud og Skoler (BiDS) er en politisk prioriteret paraplyindsats, som startede i 2020. Formålet er at forbedre børn og unges trivsel, sundhed, motivation og læring ved at sikre implementering af bevægelse i vores dagtilbud og skoler.

I vores kommune er der udfordringer med børn og unges motoriske udvikling, overvægt, trivsel og fysiske og mentale sundhed.

Med indsatsen Bevægelse i Dagtilbud og Skoler (BiDS) ønsker vi at vende udviklingen ved at bruge bevægelse som redskab til at fremme trivsel, sundhed, udvikling motivation og læring.

Indsatsen skal sikre fælles sprog, retning, opmærksomhed og kvalitet i arbejdet med bevægelse og bidrage til en større grad af kontinuitet, så arbejdet gør en forskel for vores børn og unge på den lange bane.

Bevægelse kan bidrage til glæde og livsduelighed, ligesom bevægelse har stor betydning for at skabe inkluderende fællesskaber, hvor alle kan være med.

Vi arbejder for, at alle vores børn og unge oplever bevægelse i deres hverdag, og vi har fokus på at skabe gode bevægelsesvaner, så bevægelse bliver en naturlig og meningsfuld del af hverdagen i vores dagtilbud og skoler.

Bevægelsesrammen

Bevægelsesrammen er en strategisk forståelses- og arbejdsramme, som skal sikre fokus, fælles sprog og retning for arbejdet med bevægelse i vores dagtilbud og skoler.

Bevægelsesrammen blev til på baggrund af et strategisk forløb faciliteret af Dansk Skoleidræt i foråret 2022. Her var det tydeligt, hvilke strukturer, indsatser og handlinger der er behov for, hvis alle børn og unge skal møde bevægelse som en naturlig og meningsfuld del af hverdagen.

Alle på dagtilbuds-, skole-, sundheds-, idræts- og fritidsområdet kan bruge rammen som redskab til deres konkrete tilrettelæggelse og gennemførsel af arbejdet med bevægelse.

Bevægelsesrammen har 5 fokusområder, udledt af de mange inputs fra strategiforløbet, og kobler sig til børne- og ungepolitikkens fokus på motiverende læringsmiljøer, sundhedspolitikkens fokus på bevægelse i hverdagen og idrætspolitikkens fokus på idræt og bevægelse for alle aldre og niveauer.

Få mere at vide om bevægelsesrammen

Faglig konsulent i idræt og bevægelse

Anne Håkan-Donaldson

24 90 77 23 andon@slagelse.dk