Nyd en park eller grønt byrum
Nogle parker har motionsoaser eller fx petanquebane eller skaterbane. Andre er mere åbne arealer med grøn bevoksning.
Parker og grønne byrum i Slagelse
Du finder Lagunen, som er et dejligt bynært, grønt område, i den nordlige del af Slagelse.
Navnet kommer af det anlæg, som Slagelse bys rensede spildevand udledes gennem, før det løber ud i Tude Å og derefter ud i Storebælt ved Næsby Strand.
- Oplev et rigt fugleliv og dejlige træer og buske, som giver dig læ for vind og vejr
- Gå, løb eller cykl på stier formet som et ottetal
- Nyd udsigten på den fine bakke med udsigt over et fantastisk langstrakt landskab i mange retninger. Bakken er en fin udfordring for din kondition, og sammen med en flot solnedgang i vest er oplevelsen fantastisk
- Medbring madpakken og tag en tur til Lagunen
Du finder Lystanlægget i Slagelse bymidte som det vigtigste grønne rekreative område. Anlægget fremstår som en stor central bypark med store græsflader med gamle fuldkronede træer, busketter, 2 søer og bøgehække.
- Brug grillpladsen
- Tag plads på de mange bænke efter en tur på de mange brede grusstier
- Slip børnene fri på den store legeplads eller prøv labyrinten af bøgehæk
- Oplev picnickoncerter om onsdagen hele sommeren
- Find offentlige handicap- og almindelige toiletter i et lille hus
Lån eller lej Lystanlægget
Pladsen rummer mange forskellige aktivitetsmuligheder, fx picnickoncerter, tivoli, teater mm. En god hyggelig park med masser af stemning og sjæl, der samtidig har plads til de lidt større arrangementer.
Inventar og areal
- Pris pr. påbegyndt døgn er 1.200 kr. (ekskl. moms)
- Arealets størrelse er ca. 5 hektar
- Intet parkeringsareal er tilknyttet, men der kan være mulighed for parkering ved Slagelse Hallen
- Elforsyning i parken
- Vand på toiletterne i huset og udendørs vandhaner
- Afløbsforhold på toiletterne
- Handicap- og almindelige toiletter i det lille hus
- Skraldespande i hele området
Du finder Naturparken i den nordøstlige del af Slagelse by ved motorvejsafkørsel 38. Parken er et bynært område, hvor du kan få frisk luft, løbe og cykle eller bare opleve naturen på tæt hold. Tag gerne madpakken med.
Området ejes af kommunen, og der er offentlig adgang over det hele. Trelleborg Golfklubs arealer indgår i det naturskønne område.
Parker bilen på p-pladsen med indkørsel fra Sorøvej i Skovsø. Du kan også komme til området fra Oksebrovej i øst og Holbækvej i nord, hvor du kan parkere ved Trelleborg Golfklub.
Prøv de 3 gode stier
3 stier på 1,7 km, 3 km og 5 km bringer dig rundt i den meget afvekslende natur. Stierne leder dig langs Skovsø Å, omkring Krebsesøen, op og ned i skoven, omkring golfbanen og hen over eng, mose og overdrev. Ruterne egner sig forskelligt til kørestole, vandrere og motionsløbere.
Skoleskoven
Som en del af Naturpark Skovsø finder du også Skoleskoven. Ved skovens p-plads er der en fin samling af træer og buske, der er naturligt indvandret til Danmark efter sidste istid.
Skovsø Å, sø og eng
Ud over skoven finder du både en eng, overdrev, mose, å og sø.
Skovsø Å er et af de fineste vandløb i kommunen og et godt gydested for bækørred og havørred, du især kan se fra september til februar.
En del af området har tidligere været grusgrav. Går du gennem grusgraven og videre ned til vandløbet, fører stier hen til Krebsesøen.
Nysgerrige køer
Længere ude på området kommer du gennem en afgræsset indhegning, hvor stien bliver til en gangbro hen over en fugtig eng. Her kan du opleve køer og engens specielle ro.
Pt. er der ingen cirkusplads i Slagelse by.
Parker og grønne byrum i Korsør
Birkemoseanlægget ligger på Halsskov i den nordlige del af Korsør.
Du kan ikke se anlægget fra vejene, men det ligger som en grøn oase i byen bag villahaverne med 4 indgange: 2 fra Birkemosevej, 1 fra Revvej og 1 fra Halsskov Tværvej
- Nyd de 2 dybe søer centralt
- Se de mange store træer og trægrupper, bl.a. en samling af forskellige birketræer
- Slip børnene fri på legepladsen
- Brug de opstillede borde, bænke og andet inventar
Kirke
I parkens nordøstlige hjørne ligger Halsskov Kirke som en integreret del af parken. Overgang mellem anlægget og kirkens område er åben.
Historie
Birkemoseanlægget var oprindeligt tørvemose og senere lergrav. Herefter blev gravene brugt som fyldplads, der med årene blev bebygget. Heldigvis blev et lille restareal reetableret som et herligt åndehul på Halsskov.
Besøg den største park i kommunen med sine 17 hektar. Den strækker sig som et åbent og varieret parkbånd fra den nordlige del af Korsør og helt ind i byens centrum.
- Se lunde af forskellige træer og en lindeallé
- Prøv den populære kælkebakke i parkens nordlige
- Nyd de store områder med græs; nogle steder klippet til færdsel og ophold og andre steder holdt naturligt
Byparken er anlagt i 2000 på det gamle jernbaneterræn, som blev ledigt, efter Storebæltsforbindelsen blev bygget.
Du har mulighed for at leje eller låne parken, som bl.a. har en stor plads egnet til arrangementer som koncerter, markeder mm. Se mere nederst på siden.
Skateboardbane tæt ved
Banen ligger ved rundkørslen mellem Tårnborgvej og Kongebroen. Den er anlagt i 2021 med mange forskellige udfordringer i form af en stor bowl, trapper, ramper og rails.
Parkbånd med fokus på biodiversitet
Den sydligste del af parken danner en promenade mellem byparken og havnekajen, og fra bænkene kan du bl.a. nyde udsigten til havnen. Parkbåndet er siden udlagt til biodiversitetsareal med fokus på naturlig indvandring af vilde urter.
Motionsoase
Prøv en motionsoase ved Kongebroen. Den indbyder især unge og voksne til at medbringe musik og udnytte det udlagte dansegulv. Desuden er der motionsredskaber og basketballkurve.
Lån eller lej Byparken
Parken rummer mange forskellige muligheder, fx koncerter, cirkus, tivoli, dyrskue, teater eller andre ting, der kræver store armbevægelser.
Der er et aktivitetshus, der udlånes til foreninger, borgergrupper og andre institutioner. Der er køleskab, komfur, kaffemaskine, elkande, stole og borde til 32 personer. Desuden er der tilknyttet handicaptoiletter og en dejlig terrasse. Indgang til huset er handicapvenligt ligesom stierne omkring.
Inventar og areal
- Pris pr. påbegyndt døgn er 1.200 kr. (ekskl. moms)
- Arealets størrelse er på ca. 14 hektar
- P-pladser i nærheden
- Elforsyning både i huset og på selve pladsen
- Vand på toiletterne i aktivitetshuset og i ”køkkenet”
- Afløbsforhold På toiletterne
- Handicap- og almindelige toiletter i aktivitetshuset
- Skraldespande i hele området
- Der er bomme ved nogle af indgangene til parken, som du skal bruge nøgle til. Se retningslinjerne for udlevering af nøgle
Gryden
Det grønne område, som støder op til Magasinbygningen, hedder i folkemunde 'Gryden'. Det er en del af Fæstningsanlægget i Korsør.
Området er publikumsvenligt. Tag plads på de omkransende volde ud mod voldgraven, uden at nogen tager dit udsyn.
Eller sæt dig ved bordene med faste bænke, som står på arealet.
Du skal betale leje for brug af Gryden, hvis dit/jeres arrangement er kommercielt/har profitformål, eller hvis det falder uden for din forenings kerneopgave.
Stejlepladsen
Stejlepladsen består af et græsbeklædt areal på 2.500 m2, der ligger med udsigt til vand og havnemiljø. Pladsen er afgrænset af voldanlægget fra Fæstningen og Batterivej.
Pladsen har et hyggeligt havnemiljø, der egner sig godt, hvis du skal holde en mindre fest, udstilling mv.
Det koster ikke noget at låne pladsen.
Parkér på den store p-plads ved Bådehavnsvej tæt på Stejlepladsen.
De offentlige toiletter på Caspar Brands Plads, der ligger ca. 300 meter fra Stejlepladsen, er åbne dele af året. Alternativt henviser vi til Cityparkeringen.
Følg særlige retningslinjer for området
Både Gryden og Stejlepladsen ligger på Fæstningsanlægget, der er en vigtig del af kulturarven, der skal bevares for eftertiden.
Fæstningsområdet er både fortidsminde og bygningsfredet, og derfor er der nogle særlige retningslinjer, du skal forholde dig til, når du bruger området til fx et arrangement.
Hvad er Fæstningsanlægget?
Fæstningsanlægget er et historisk forsvars- og voldanlæg ved havnen i Korsør.
Korsør Slot blev bygget her i begyndelsen af 1300-tallet som opholdssted for kongen og hans følge, når de skulle videre til Fyn. Senere blev det omdannet til en egentlig fæstning.
Området består af en voldgrav, et voldanlæg og en indergård omkranset af bygninger som det oprindelige fæstningstårn, Kommandantboligen med lokalhistorisk arkiv og Christian d. 4.'s magasinbygning, som huser By- og Overfartsmuseet.
Se en spændende udstilling af maritime elementer og tag plads på de opsatte borde og bænke.
Gryden
Stejlepladsen
Find Kongegårdshaven i tilknytning til Kunsthal Kongegården, som arrangerer skiftende kunstudstillinger, musikarrangementer mm.
Du vil se, at haven fremstår som en fin lille oase i byen med store træer, blomstrende buske og en klassisk græsplæne. Haven er en frodig prydhave med en stor pavillon og en mindre scene.
Du har mulighed for at leje eller låne parken. Se mere nederst på siden.
Historien
Kongegården er opført i 1761 af storkøbmand og skibsreder Rasmus Langeland, som havde forretning og gæstgiveri på stedet, og det fortælles, at Kong Christian VII og Caroline Mathilde engang overnattede i Kongegården på en rejse.
Lån eller lej Kongegårdshaven
Der er mulighed for at afholde mindre musikarrangementer og andre kulturelle tiltag.
Der er kun offentlig adgang fra april til november fra kl. 10 til solnedgang alle ugens dage.
Inventar og areal
- Pris pr. påbegyndt døgn er 600 kr. (ekskl. moms)
- Arealets størrelse er ca. 2.000 m2
- Elforsyning i stenbaren og ved den store scene
- Skraldespande i hele parkområdet
Du finder Lovsøanlægget i den sydlige del af Korsør by mellem Skovvej og Kjærsvej.
Anlægget er eneste grønne område mellem Korsør Lystskov og den indre del af byen. Det fremstår som et stort grønt græsareal med 3 søer og mange store træer og lunde af vingevalnød.
- Gå eller løb på de brede grusstier og en bro til øen i den største af søerne
- Oplev skildpadderne i den store sø
- Tag hvil på de mange bænke
- Slip børnene fri på den store legeplads
Historie
Lovsøerne lå tidligere lige uden for bygrænsen. Navnet er kommet af lørdag; vaskedagen. I søerne hentede man drikkevand, da brøndvandet i byen var beskidt og salt.
Søerne er også blevet brugt til at grave tørv og er i 1700-tallet blevet kraftigt udvidet ved omfattende vejbyggerier.
I anlægget er opstillet en vildtbanesten, der tidligere angav grænserne for kongens jagtmarker.
Området består af det store landskab mellem Korsør og Noret, hvor du også finder et hotel, put and take-sø og skydebaner.
- Oplev store sammenhængende skovområder og åbne vidder, særlige naturlokaliteter, kystskrænter og en smuk udsigt over Noret
- Bevæg dig rundt på hele området ad mange stier
- Find et stort indhold af dyreliv og planteliv omkring de gamle mergelgrave i Magleø-området
- Tag hensyn og vær opmærksom på golfspillet, der også foregår i store dele af området
Historie
Indtil midten af 1800-tallet var store dele af området en del af Korsør Nor. De store flade arealer er dermed skabt af inddæmning. Desuden har gravning af ler efterladt dybe søer i det sydøstlige hjørne af området.
Tårnborgparken har tidligere hørt under Tårnborg Hovedgård, som kendes tilbage fra middelalderen. Da var den først ladegård til Tårnborg Slot og senere Korsør Slot. Gården fik sin nuværende placering i 1670’erne, og er nu udbygget til hotel.
Parker og grønne byrum i Skælskør
Du finder Byparken i den østlige del af Skælskør, hvor den omgiver Guldagergård, der blev opført i 1912 som landbrugsejendom og frugtplantage.
I dag finder du et internationalt keramisk center. Keramikkunstnere har gode muligheder for ophold og udvikling af kunst på dette stemningsfyldte sted, og du kan se mange store keramikskulpturer opstillet i parken.
Den indre park omkring gården består af det gamle haveanlæg med bevaringsværdige træer og en sø. Den ydre park er en åben fælled med lunde af frugttræer og andre løvtræer i et varieret terræn bl.a. med en stor sneglehøj.
Der er mulighed for at leje eller låne parken. Se mere nederst på siden.
Prøv motionsoasen
Du kan i parken også prøve en motionsoase med mange redskaber og en multibane.
Lån eller lej Guldagergård Bypark
Byparken kan benyttes til forskellige arrangementer bl.a. 1. maj-møde og picnickoncerter mm. Parkens ydre del er under opvækst og fungerer som aktivitets- og gennemgangsareal, hvor der er boldbane, kælkebakke og en udendørs motionsoase.
Inventar og areal
- Pris pr. påbegyndt døgn er 1.200 kr. (ekskl. moms)
- Arealets størrelse er ca. 5 hektar
- P-pladser i nærheden
- Skraldespande ved sæt af borde og bænke
Parker og grønne byrum i Dalmose og Boeslunde
Pladsen ligger i Dalmose, der er en mellemstor by sydvest for Slagelse.
Pladsen ligger lige ud til Vemmeløsevej. Det er en real plads uden nogen videre beplantning, og den rummer mange muligheder for større arrangementer, fx koncerter, cirkus, fester mm.
Det er nemt at komme til med større køretøjer og lignende, og der er mulighed for tilslutning af vand.
Lån og lej arealet
- Pris pr. påbegyndt døgn er 1.200 kr. (ekskl. moms)
- Arealets størrelse er på ca. 1 hektar
- P-pladser i nærheden
- Vandhaner midt på pladsen
- Afløb midt på pladsen ved siden af vandhanerne
- Der er mulighed for opsætning af toiletvogn
Mindeparken ligger i landsbyen Boeslunde og fremstår som lille oase i byen. Selve anlægget ligger gemt bag boligerne langs Sønderupvej. Overfor kirken har du adgang til området ad en sti mellem 2 huse.
Området er formet som et amfiteater omkring en rund græsplæne. Fra de højest liggende punkter er der fin udsigt bl.a. til kirken.
Du kan opleve at den nærliggende kirke afholder udendørsgudstjenester, og at andre afholder koncerter, møder og picnics.
Der er mulighed for at leje eller låne parken. Se mere nederst på siden.
Historie
Borgbjerg Banke er oprindeligt et forsvarsværk fra 1300-tallet. Ifølge gamle overleveringer troede man, at der boede trolde i Borgbjerg Banke.
Flere danefæ er fundet i området, bl.a. 2 guldkar fundet af en fæstebonde. Fundet gav ham mulighed for at købe sin gård til selveje. Hans barnebarn, politikeren F. J. Borgbjerg, tog senere navn efter banken. Centralt øverst er rejst en mindesten for ham dateret 1939, hvilket angiver anlæggets etablering.
Lån og lej Boeslunde Mindepark
Mindeparken er en mellemstor plads, der kan anvendes til mange forskellige arrangementer. Området er udformet som et amfiteater omkring en rund græsplæne.
Pladsen er godt velegnet til fx små koncerter, teater, foredrag eller andre former for underholdning, der kræver godt udsyn.
Inventar og areal
- Pris pr. påbegyndt døgn er 600 kr. (ekskl. moms)
- Arealets størrelse er ca. 3.000 m2
- P-pladser ved kirken
- Toilet i det lille hus. Du skal bruge nøgle
- Elforsyning i det lille hus på toilettet
- To vandhaner på pladsen og vand på toilettet
- Afløbsforhold på toiletterne
- Skraldespand på pladsen
- Bom ved indgangen hvor du skal bruge nøgle. Se retningslinjerne om udlevering af nøgle.
Er der noget galt i parken?
Brug vores app Giv et praj, hvis du oplever noget i parken, som ikke fungerer. Det kan fx være ødelagt bænke eller skilte, toilet der ikke virker eller henkastet affald.
Du kan låne eller leje flere af parkerne
Det er muligt at låne eller leje flere af parkerne og arealerne til arrangementer. Se mere under hver enkelt park og areal.