Ceresstranden
På stranden finder du bl.a. Korsør Frømandsklub og surfere fra Korsør Windsurfing, der har deres faciliteter her.
Prøv at dykke her
Vandet ud for stranden er velegnet for begyndere af dykning – især på dage uden bølger. Dyk derfor dage uden vind eller med østenvind.
På det lave vand er der et væld af småfisk. De talrigeste fisk i Storebælt er kutlinger. Kig efter dem på sandbunden og især ved stenhøfterne.
I en afstand af ca. 50 meter fra kysten og dybde fra 2 meter starter et bredt bælte af sten i forskellige størrelser. Her ser du områder med tang, som sidder fast på sten. Sten og tang er vigtige levesteder for de fleste fisk som fx tangnål, tangsnarre og ulk. Indimellem også store fladfisk.
Strandens historie og kultur
I 1924 åbnede her Badestedet, der var Korsørs fornemme restaurant. Den blev i folkemunde kaldt la Tosca på grund af de mange udsmykninger af delfiner, som borgerne kaldte torsk, og en guldfiskedam nedfældet i gulvet.
Tidligere havde der ligget en tagpapfabrik, som sprang i luften. Desuden var der hotel og badekabiner. Stedet blev dog mest besøgt af byens finere borgerskab og måtte lukke efter tre sæsoner.
Arkitekten til byggeriet, M.J. Erlangsen, brugte herefter huset som sommerbolig og udlejede badekabinerne - indtil nye ejere lod stedet forfalde og nedrive i 1990’erne. Tilbage står nu indgangspartiet og badekabinerne, der stadig er i brug.
Er noget galt på stranden?
Brug vores app Giv et praj, hvis du oplever noget på stranden, som ikke fungerer. Det kan fx være ødelagt bænke eller skilte, toilet der ikke virker eller henkastet affald.
Badevandsprofil
Hver strand har en badevandsprofil. Den beskriver badevandsområdet; både omgivelser og de sundhedsmæssige risikofaktorer og foranstaltninger, der er med til at sikre din sundhed som badegæst.