Spring til...

Busbetjening forbedres i Slagelse og Korsør

Fra sommeren 2025 bliver busbetjeningen af Sydbyen i Slagelse forbedret. Samtidig kommer der en ny rute i Korsør, som skal køre fra stationen til Sydbyen via bymidten.

Når en ny køreplan træder i kraft med køreplansskiftet i juni næste år, vil strækningen mellem Svømmehallen langs Idagårdsvej frem til Korsørvej i Slagelse igen blive busbetjent. Teknik-, Plan- og Landdistriktsudvalget har besluttet at lytte til kritikken af omlægningen af rute 901 og 903 i Slagelse og tilbagerulle omlægningen af de to busruter. Beslutningen betyder, at linje 903 fra juni 2025 igen vil betjene Sydbyen i Slagelse og linje 901 igen vil betjene det nordøstlige Slagelse med halvtimesdrift i dagtimerne og timedrift om aftenen og i weekenden. Samtidig er det også besluttet at tilføre penge til at oprette en ny busrute i Korsør, som vil forbedre forbindelsen mellem stationen og Sydbyen.

- Vi har fået mange henvendelser fra passagerer, som er blevet påvirket af de omlægninger, vi besluttede sidste år. Kommunens økonomiske situation er nu forbedret så meget, at det har været muligt at finde midler til både at forbedre busdriften i Slagelse og i Korsør, hvor vi har flere store, offentlige arbejdspladser som Søfartsstyrelsen og Flådestationen, som har behov for offentlig transport for at kunne tiltrække og fastholde medarbejdere, siger formand for Teknik-, Plan- og Landdistriktsudvalget Stine Søgaard (V).

Den nye rute i Korsør kommer til at køre mellem Kjærsvej og Korsør Station. Med oprettelsen af den nye rute i Korsør vil der - sammen med de nuværende ruter 901 og 907 - være tre bybusruter i Korsør og på hverdage kvarterdrift mellem stationen og centrum i dagtimerne. Udvalget besluttede også, at rute 907 fremover på enkelte afgange om eftermiddagen skal køre ind på forpladsen til Solskinsskolen, så skolebørnene kan stige på bussen uden at skulle krydse vejen.

- Det er vigtigt, at børnene kan komme til og fra skolen på en sikker måde, og derfor har udvalget bedt om, at omlægningen af 907 ved Solskinsskolen gerne må starte før køreplansskiftet, hvis det kan lade sig gøre. Vores busdrift er grundlaget for, at børn og unge kan komme til og fra skole og uddannelse. Derfor er jeg tilfreds med, at vi nu kan forbedre busdriften til glæde for både børn og unge, siger formand for Børne- og Ungeudvalget Unnie Oldenburg (A).

Udover at Sydbyen i Slagelse igen skal betjenes af 901, så betyder beslutningen også, at 901 vil komme til at betjene området omkring Elmesvinget i Slagelse. Udvalget har også besluttet, at to eftermiddagsafgange på linje 902 rykkes frem, så de passer bedre til Vemmelev Skoles ringetider.

Flere oplysninger

Ønsker du flere oplysninger, så kontakt:

  • Formand for Teknik-, Plan- og Landdistriktsudvalget Stine Søgaard
    24 92 06 11
  • Formand for Børne- og Ungeudvalget Unnie Oldenburg
    31 41 55 13