Spring til...

Erhvervsstrategi skal løfte Slagelses erhvervsvenlighed

Slagelse Kommune placerer sig som nr. 77 i Dansk Industris årlige måling af den lokale erhvervsvenlighed. En ny erhvervsstrategi er ved at blive udmøntet, og den skal sikre en optimering af samarbejdet med kommunens virksomheder.

Slagelse har rykket sig fra plads 62 i 2023 til plads 77 i år i Dansk Industris årlige måling af kommunernes erhvervsvenlighed. Men med vedtagelsen af en ny erhvervsstrategi har Slagelse Kommune sat flere initiativer i gang, som skal løfte virksomhedernes oplevelse. Blandt andet er der fokus på at optimere sagsgangene, forbedre kommunikationen med virksomhederne, ligesom der nedsættes et advisory board med deltagelse af virksomheder, der involveres i udrulningen af erhvervsstrategien. På den baggrund er borgmester Knud Vincents (V) ganske fortrøstningsfuld.

- På flere af de parametre, hvor vi går tilbage, er vi i fuld gang med at udrulle initiativer, som vil forbedre vores service. Vi har vedtaget en erhvervsstrategi, som skal løfte vores erhvervsindsats. Derfor vil jeg gerne takke de virksomheder, som har besvaret DI’s undersøgelse. Vi vil være bedre, og derfor er det vigtigt, at vi får input fra virksomhederne, siger Knud Vincents.

Et af de initiativer, der er taget, som led i udmøntningen af erhvervsstrategien er, at man har samlet medarbejderne på det tekniske område med kommunens erhvervsservicefolk og jobcentrets virksomhedsservice på Dahlsvej i Korsør. Det sker for at sikre bedre rammer for samarbejdet internt i kommunen og dermed et fælles godt afsæt for dialogen med virksomhederne. Derfor havde formand for Erhvervs-, Beskæftigelse- og Uddannelsesudvalget i Slagelse Kommune, Jane Dahl, også håbet på en mindre fremgang, men forbedringer tager tid.

- Jeg tager virksomhedernes bedømmelse meget seriøst, og på baggrund af deres svar er det tydeligt, at der er områder, der kræver ekstra opmærksomhed - fra både administration og os i udvalget. Men jeg er sikker på nu, hvor erhvervsafdelingen og jobcentret er flyttet sammen, at vi får skabt bedre rammer for samarbejdet med vores virksomhederne, siger Jane Dahl (C).

Hos DI Vestsjælland er der anerkendelse af Slagelse Kommunes arbejde med den nye erhvervsstrategi.

- Slagelse har for nylig udarbejdet en ny erhvervsstrategi, og vi ser frem til, at den bliver udmøntet og begynder at vise resultater. Der er så stort potentiale med den placering geografisk i landet, som Slagelse har – men nu skal det også indfries, og det har vi tiltro vil ske, siger bestyrelsesleder i DI Vestsjælland, Jan Bybjerg Pedersen.

Flere oplysninger

Ønsker du flere oplysninger, så kontakt:

  • Borgmester Knud Vincents
    Tlf.: 20 45 97 98
  • Formand for Erhverv-, Beskæftigelses- og Uddannelsesudvalget Jane Dahl
    Tlf.: 20 42 76 75

 

Faktaboks

  • 93 virksomheder i Slagelse Kommune har svaret på DI’s undersøgelse
  • I alt er der ca. 3.500 virksomheder i Slagelse
  • Det er 15. år i træk, at DI foretager en undersøgelse af den lokale erhvervsvenlighed.
  • DI’s lokale erhvervsvenlighed er en landsdækkende undersøgelse, der evaluerer og sammenligner erhvervsvenligheden i landets kommuner.
  • Der er 10 kategorier i undersøgelsen, inddelt i to typer indikatorer: Statistiske og virksomhedssvar.
  • Slagelse Kommune har som mål i erhvervsstrategien hvert år frem til 2027 at opleve fremgang i de lokale virksomheders vurdering af kommunens erhvervsvenlighed.
  • Slagelse Kommunes nye erhvervsstrategi og udrulningen af 24 konkrete indsatsområder, skal sikre at målet nås.