Spring til...

Færre hjemløse i Slagelse

Mens den nationale opgørelse* over hjemløse i 2024 viser en stigning på både nationalt plan og på tværs af Region Sjælland, så er antallet af hjemløse i Slagelse Kommune faldet.

Således er der i Slagelse, registreret 119 hjemløse i 2024, mens der i 2022 var 149. Det er et fald på 20 % svarende til 30 personer.

- Et enigt Socialudvalg udtaler, at de er glade for den positive udvikling, men det betyder ikke, at der hviles på laurbærrene. Socialudvalget ønsker, at den positive udvikling fastholdes og forventningen er, at Slagelse Kommunes deltagelse og engagement i Socialstyrelsens Taskforce på hjemløseområdet vil understøtte en yderligere styrkelse af indsatsen lokalt.

Housing First og Taskforce

Der er nationalt vedtaget en hjemløsereform med en omlægning af hjemløseområdet med fokus på ”Housing First” tilgangen, som betyder, at hjemløse hurtigt skal hjælpes i egen bolig og modtage den rette støtte og hjælp for at undgå at blive hjemløs igen. Slagelse Kommune har allerede draget gode erfaringer med Housing First i samarbejde med Forsorgshjemmet Toften - og omlægningen vil lokalt blive yderligere understøttet af det igangværende Taskforce-forløb på hjemløseområdet.

Slagelse Kommune har også på børne- og ungeområdet igangsat en række indsatser, som både styrker opsporing og mere forebyggende indsatser til ungemålgruppen ligesom der er et ekstra fokus på implementering af Housing First. Indsatsen har ifølge Slagelse Kommune betydet, at der opnås kontakt med flere unge, som enten er på kant af eller er hjemløse, hvilket også afspejler sig i den stigning der ses i målgruppen af unge hjemløse under 30 år. Tidlig og mere målrettet opsporing er en del af den samlede strategi på Børne- og Ungeområdet.

Både på ungeområdet og voksenområdet er vurderingen i Slagelse Kommune, at borgere i hjemløshed har stadig mere komplekse udfordringer, hvilket gør overgangen fra at være hjemløs til at have en bolig stadig sværere at håndtere, hvorfor det er vigtigt, at der er støtte undervejs.

*Kilde: VIVE – Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd.

Flere oplysninger

Ønsker du flere oplysninger, så kontakt:

  • Formand for Socialudvalget Sofie Janning
    Tlf.: 30 70 26 53
  • Næstformand for Socialudvalget Helle Dalsgaard
    Tlf.: 20 11 78 67
  • Medlem af Socialudvalget Anja Nielsen
    Tlf.: 24 26 65 10
  • Medlem af Socialudvalget Christopher Trung
    Tlf.: 21 40 80 28
  • Medlem af Socialudvalget Jørgen Andersen
    Tlf.: 23 49 04 30