Spring til...

Grundlovsdag og sti fejres i Halkevad Mindelund

Hashøj Sydøst, Slagelse Kommune og Naturstyrelsen inviterer til grundlovs- og indvielsesfest i Halkevad Mindelund den 5. juni kl. 13-15

I år er det 175-året for Grundloven. Halkevad Mindelund har tidligere dannet ramme om store grundlovsfester, og den tradition bliver nu genoplivet, og samtidig bliver anledningen benyttet til at fejre åbningen af en ny-skiltet cykel- og vandrerute fra Fodsporet til Halkevad Mindelund. Fejringen sker med taler, fællessang samt lidt mad og drikke.

- Det er vigtigt, at vi får skabt en endnu større sammenhængskraft mellem de eksisterende aktiviteter og tværforbindelser, der findes i landdistrikterne. Det er udviklingen af disse forbindelser, der er med til at danne rammen for det gode liv på landet. Det vil den nye sti bidrage til, og det glæder jeg mig til at fejre, siger formand for Teknik-, Plan- og Landdistriktsudvalget Stine Søgaard (V), som også taler på dagen.

Den nye sti fra Fodsporet til Halkevad Mindelund er lavet som en del af projektet ”På Sporet af Sydvestsjællands Natur”. Parterne i projektet er Slagelse, Næstved og Sorø kommuner i samarbejde med lokale ildsjæle. Formålet med projektet er at forbinde Fodsporet med nærliggende naturområder og gøre det nemmere at komme rundt på cykel og gåben via afmærkede ruter i det sydvestsjællandske område. Projektet er støttet af Nordea-fonden med i alt 2,5 mio. kr.

- Siden Fodsporet blev indviet i 2011, har det været et stort ønske at lave afstikkere og små rundture fra Fodsporet. Vi er glade for, at det nu lykkes i samarbejde med Slagelse Kommune og lokale foreninger. Vi håber, mange flere vil opdage Fodsporet, siger Jane Skov Lind, Skovrider hos Naturstyrelsen Storstrøm.

Naturstyrelsen vil stå for lidt underholdning for de mindste, og der vil være rig mulighed for at opleve området og den ny-skiltede rute på egen hånd. Arrangementet er gratis, og arrangørerne opfordrer til, at man kommer gående eller cyklende til lokaliteten.

Der er lavet en plan for fællescykling- og vandring, hvor alle inviteres til at troppe op på en af nedenstående lokaliteter og sammen følges til grundlovsfesten. Turene går fra forskellige startsteder, til broen over Lindes Å på Fodsporet ved Halkevad Mindelund. Alle ture kan gås, løbes eller cykles; men de sidste 300 meter ad trampesti fra Fodsporet til Mindelunden inkluderer trapper.

Flere oplysninger

Ønsker du flere oplysninger, så kontakt:

Program

12.15 – 13.00: Cykling, vandring til mødested på Fodsporet

13.00 – 13.15: Velkommen og dagens program v/ Stine Søgaard

13.15 – 14.00: Gåtur til Halkevad Mindelund og aktiviteter, fx naturbingo og smagsprøver

14.00 – 14.30: Grundlovstale v/ Jan Coermann, forstander for Flakkebjerg Efterskole Fællessang v/ Flakkebjergkoret, Grundlovstale v/ skoleelev Noah Larsen m.fl. Fællessang v/ Flakkebjergkoret

14.30 – 15.00: Hygge, naturbingo m.v.