Spring til...

Høstfest på Skovvang markerede Verdens Mentale Sundhedsdag

Torsdag den 10. oktober blev Verdens Mentale Sundhedsdag fejret på Plejecenter Skovvang i Slagelse Kommune.

Dagen blev fejret med en stemningsfuld høstfest, der samlede beboere, pårørende og medarbejdere i festlige rammer.

Halmballer, lanterner, æbler og efterårets farver prydede Skovvang Plejecenter i ægte høstfeststil, mens musikken satte tonen for en dag med fællesskab og glæde. Høstfesten på Skovvang markerede også Slagelse Kommunes indsats for ABC for mental sundhed, som er en vigtig del af kommunens arbejde med at fremme trivsel og livskvalitet blandt alle aldre. At have det godt, trives og fungere i hverdagen er centralt for at fremme livskvalitet og forebygge blandt andet depression og angst.

Mental sundhed er lige så vigtig som fysisk sundhed

- Det er vigtigt, at vi sætter fokus på mental sundhed på en dag som denne. Gennem indsatsen og arbejdet med ABC for mental sundhed ville vi gerne inspirere både beboerne, pårørende og medarbejderne til at tænke over, hvad der gør dem glade og trives i hverdagen. Fællesskab, aktiviteter og gode samtaler er helt centrale elementer i at opretholde en stærk mental sundhed, og mental sundhed er lige så vigtig som fysisk sundhed, siger Pernille Vibe Hansen, chefkonsulent i Folkesundhed i Slagelse Kommune.

Sanger Louise Dubiel og en guitarist underholdt i forhallen, hvor mange af plejecenterets beboere samledes for at nyde de smukke toner. For de beboere, der ikke havde mulighed for at komme op i forhallen, gik violinist Yu Min rundt på stuerne og spillede, så alle kunne mærke feststemningen. Derudover var der arrangeret en række spændende aktiviteter som både stige-golf, bordkurling og bordcasino for både beboere og pårørende, som blev faciliteret af Slagelse Kommunes aktivitetskonsulent og seks frivillige.

Betydningen af at være del af et fællesskab

- Vi ønsker selvfølgelig, at vores beboere skal have det bedst muligt – både fysisk og mentalt. Dagen i dag har givet os alle mulighed for at samles til høstfest, og vi kunne mærke, hvor meget det betød for beboerne at være en del af et fællesskab og vi er sikre på at både beboere, pårørende og medarbejdere nød høstfesten og de forskellige aktiviteter, siger Maria Skovbo Larsen, leder af Plejecenter Skovvang.

Dagen blev rundet af med fællesspisning, som blev en fælles afslutning på en dag, der ikke kun handlede om at fejre efteråret, men om at sætte fokus på mental sundhed og vigtigheden af at gøre noget aktivt sammen.

Fakta om ABC for metal sundhed

ABC for mental sundhed er den første forskningsbaserede indsats, der retter sig mod hele befolkningen. Forskning viser, at vi gennem aktivitet, fællesskab og meningsfuldhed kan forbedre og styrke vores mentale sundhed. Personer, der gør noget aktivt, meningsfuldt og gør det sammen med andre, har op til fire gange så høj sandsynlighed for at have høj mental sundhed.

A – Gør noget aktivt
B – Gør noget sammen
C – Gør noget meningsfuldt

Flere oplysninger

  • Chefkonsulent i Folkesundhed Pernille Vibe Hansen
    Tlf. 58 57 44 38
    Mail pvhan@slagelse.dk

  • Leder af Plejecenter Skovvang Maria Skovbo Larsen
    Tlf. 52 30 87 12
    Mail malgh@slagelse.dk