Spring til...

Korsør starter fejringen af 600-års jubilæum med logo-konkurrence

Slagelse Kommune inviterer alle til at deltage i en logo-konkurrence som optakt til fejringen af Korsørs 600-års jubilæum i 2025. Vinderen får sit logo brugt til markering af jubilæet og markedsføring gennem hele jubilæumsåret.

Den 26. november 2025 markerer Korsørs 600 år som købstad. For at fejre denne bemærkelsesværdige milepæl planlægger Slagelse Kommune at bruge hele 2025 som jubilæumsår, i tråd med tidligere fejringer i 1925 og 1975.

Som en indledning til jubilæumsåret lancerer Kultur-, Fritids-, og Turismeudvalget i Slagelse Kommune en logo-konkurrence. Inspirationen stammer fra jubilæet i 1975, hvor et særligt logo blev designet og anvendt på blandt andet jubilæumsmønter. Det nye logo skal bruges til gadebannere, informationsskærme og andet markedsføringsmateriale i 2025. Logoet vil være frit anvendeligt for af alle, der ønsker at bruge det i forbindelse med arrangementer under jubilæumsåret.

- 600 år betyder ingenting, når man er en by i sin bedste alder. Korsør er en by i rivende udvikling, og vi er blandt andet i gang med at udarbejde en udviklingsplan for Korsør, så den fortsat er en attraktiv by både at besøge og være beboer i. Vi glæder os til at fejre de 600 år i hele 2025, og vi glæder os også til at se en masse forslag til et logo og siger tak for interessen, siger borgmester Knud Vincents (V).

Logokonkurrencen løber i august og september

Logo-konkurrencen er åben for alle borgere i Slagelse Kommune. Deltagerne inviteres til at indsende deres forslag, som derefter vil blive udstillet i Korsør, forventeligt på biblioteket og eventuelt andre steder. Borgerne vil få mulighed for at stemme på deres favoritlogo, hvorefter en intern jury vil udvælge op til fem logoer, inklusive det borgerbestemte, til en endelig politisk beslutning.
Kultur-, Fritids-, og Turismeudvalget vil vælge vinderlogoet på deres møde den 7. november.

- Vi inviterer alle til at være en del af fejringen af Korsørs 600-års fødselsdag. Vi starter med en logokonkurrence, og så følger en masse fede events i løbet af 2025. Vi ser frem til at modtage mange kreative og inspirerende forslag, der kan bidrage til en festlig og mindeværdig fejring af Korsørs 600-års jubilæum, fortæller Troels Brandt (B), formand for Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget.

Der er allerede et stort engagement og virkekraft blandt aktører i og omkring Korsør, så der forventes masser af fejring og events hen over 2025. Slagelse Kommune arbejder på at lave én samlet indgang med et fælles overblik over, hvad der er i støbeskeen og kommer til at ske hen over hele 2025. Det kan man høre nærmere om forventeligt hen over september 2024.

Praktiske informationer om logokonkurrencen

Tidsplan for logokonkurrencen:

  • Konkurrencen løber i august og september.
  • Efter deadline udstilles de godkendte logoforslag i oktober.
  • I udstillingsperioden kan borgere stemme på deres favoritlogo.
  • En intern jury udvælger op til fem logoer til politisk beslutning.
  • Vinderlogoet udvælges af KFT-udvalget den 7. november.

Sådan deltager du i logo-konkurrencen

Logokonkurrencen er åben for alle borgere i Slagelse Kommune, og der kan indsendes ét forslag per person.

Hvad er et logo?

Et logo er et særligt varemærke eller kendetegn, der anvendes til markedsføring. I dette tilfælde vil det blive brugt til at markedsføre Korsørs 600-års jubilæum.

Anvendelse af vinderlogoet

Det vindende logo vil blive anvendt til gadebannere og andet markedsføringsmateriale i forbindelse med fejringen af jubilæumsåret. Logoet kan også downloades og bruges af andre, der ønsker at bidrage til fejringen.

Krav til logoet

  • Logoet skal indeholde et ikon eller en illustration, der symboliserer Korsørs identitet og/eller historie.
  • Teksten "Korsør 600 år 2025" skal indgå i logoet.
  • Logoet skal kunne opskaleres til stort format.

Sådan deltager du

  • Forslagene skal sendes til mailadressen korsoer600@slagelse.dk i et af filformaterne: SVG, EPS, PDF eller AI

I mailen skal du inkludere:

  • Navn
  • E-mail
  • Telefonnummer
  • Dine tanker bag logoet/motivet

For yderligere spørgsmål kan samme mailadresse benyttes.

Flere oplysninger

Ønsker du flere oplysninger, så kontakt: