Spring til...

Talent- & Elitekonference 2. november sætter fremtidens talentarbejde på dagsordenen

Slagelse Talent & Elite-programmet, som er en central del af kommunens elitesatsning, står fortsat stærkt og er stadig prioriteret, bl.a. med talentklasserne på Nymarkskolen og Talent- og Elitekonferencen

Slagelse Kommune fortsætter den målrettede indsats for talentudvikling gennem Talent & Elite-programmet og idrætstalentklasserne på Nymarkskolen, som fortsat tilbyder unge talenter optimale rammer for at kombinere sport og uddannelse. Med det nye budgetforlig er der sikret, at der fortsat er prioriteret midler til talentarbejdet, selvom samarbejdet med Team Danmark ophører ved årets udgang.

Slagelse Talent- & Elitekonferencen 2024

Den kommende Talent- & Elitekonference 2024, vil danne rammen om en bred dialog om fremtidens tilgang og retning til talent og elitearbejdet i kommunen, hvor politikere, trænere/foreninger, herunder Nymarkskolen og alle ungdomsuddannelserne og specialforbund er inviteret er inviteret til at deltage.

Her vil der blive skabt et forum for dialog og idéudveksling mellem deltagerne. Konferencens mål er at forme det fremtidige talent- og elitearbejde i kommunen og sikre, at der fortsat er fokus på at skabe de bedste rammer for udviklingen af unge talenter i en lokal kontekst.

Konferencen afholdes den 2. november 2024 i Korsør Kulturhus, og der bl.a. vil være oplæg fra Henning Hansen, Sporthouse, Rasmus Storm fra Idan og Morten Poulsen fra Talentcenter Haderslev.

- En række drøftelser direkte med klubberne, eliteidrætsboardet og Slagelse Idræts Råd peger på at fastholde talentudviklingen i Slagelse Kommune. Også selv om det bliver uden Team Danmark med årets udgang. Det har vi i fagudvalget taget bestik af. Vi arbejder fortsat målrettet på at styrke talentudviklingen. Vi er stolte af vores idrætstalentklasser på Nymarkskolen og samarbejdet med ungdomsuddannelserne, så vi sammen kan skabe en unik ramme for at kombinere sport og uddannelse. Konferencen er en oplagt mulighed for at drøfte, hvordan vi kan skabe de bedste betingelser for vores talenter, og vi håber på en god og konstruktiv dialog, siger Troels Brandt (B), formand for Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget på vegne af et samlet udvalg.

Info om talentklasserne

Talentklasserne på Nymarkskolen er designet til at give unge idrætstalenter en unik mulighed for at kombinere skolegang og sport. I talentklasserne er der fokus på både den faglige og sportslige udvikling, så eleverne kan opnå det bedste inden for begge områder.

Eleverne i talentklasseren har de samme obligatoriske fag som andre folkeskoleelever, men to gange om ugen deltager de i morgentræning med højt kvalificerede trænere. Talentklasserne har fire morgentræningsspor, nemlig fodbold, svømning, volleyball og et multispor, som er øvrige idrætsgrene.

Derfor bliver de en del af et stærkt fællesskab, hvor både klassekammerater og lærere forstår de særlige udfordringer, der følger med livet som idrætstalent.

- I lyset af den fortsatte politiske prioritering og fokus på området forventes talentklasserne videreført også i fremtidens talent- og elitearbejde. Hvis du er barn eller familie, som er nysgerrig på dette, kan I derfor med god viden om sikkerhed for den fremtidige indsats med ro være opsøgende på yderligere info, fortæller Stén Knuth (V), næstformand for Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget.

Der er informationsmøde den 30. oktober. Man tilmelder sig på Slagelse Kommunes hjemmeside:

Flere oplysninger

Ønsker du flere oplysninger, så kontakt:

Formand for Kultur-, Fritids-, og Turismeudvalget, Troels Brandt (B)
Tlf.: 61 15 35 16
E-mail: trbra@slagelse.dk

Næstformand for Kultur-, Fritids-, og Turismeudvalget, Stén Knuth (V)
Tlf.: 24 40 01 11
E-mail: sten.knuth@slagelse.dk