Spring til...

Meld at du vil etablere en fedtudskiller

Din virksomheder eller institution skal have en fedtudskiller, hvis den forarbejder mad og andre fedtholdige organiske produkter
En fedtudskiller bruges til at rense fedtholdigt spildevand, som ellers kunne tilstoppe kloaksystemet

Hvilke virksomheder og institutioner skal have en fedtudskiller?

  • Restauranter og kroer
  • Kantiner og hoteller
  • Cateringsfirmaer
  • Fastfoodsalgssteder, grillbarer og pizzeriaer
  • Bagerier og konditorier
  • Slagterbutikker og slagterier
  • Plejehjem, bosteder og skoler
  • Levnedsmiddelvirksomheder

Du skal melde, at du vil etablere en fedtudskiller

Etableringen skal udføres af en autoriseret kloakmester.

Find en autoriseret kloakmester

Meld ind mindst 14 dage før

Mindst 14 dage inden kloakmesteren starter arbejdet, skal du eller kloakmesteren på dine vegne melde til os, at du vil etablere fedtudskilleren. Du kan melde ind her fra siden.

Du må gå i gang med at etablere fedtudskilleren, når du modtager en kvittering fra os.

Meld ind her

Fedtudskilleren skal overholde en række krav

  • Være CE-mærket og etableres i overensstemmelse med gældende afløbsnorm og SBI-anvisning
  • Dimensioneret så den har en størrelse (liter pr. sekund), der passer til din virksomheds behov. Det er din virksomheds ansvar, at fedtudskilleren har en tilstrækkelig kapacitet til produktionen
  • Have anbragt et sand- og slamfang foran fedtudskilleren, eller det skal være integreret i fedtudskilleren jf. DS/EN 1825-2.
  • Forsynet med en alarm og din virksomhed skal have en driftsvejledning liggende
  • I særlige tilfælde skal der efter udskilleren være etableret mindst Ø 425 mm inspektionsbrønd med mindst 150 mm fritfaldende stråle, hvorfra der kan udtages spildevandsprøver til analyser