Spring til...

Støt og anerkend de mange udsendte for Danmark

Vi afholder et stort fyraftensarrangement på Danmarks nationale Flagdag torsdag den 5. september

Om Flagdagen

Vi fejrer Danmarks nationale Flagdag for at mindes de faldne, og for at vise støtte samt anerkende de mange veteraner, der har været udsendt i internationale missioner fra forsvaret, beredskabet, politiet og fra sundhedsområdet.

Slagelse Lystanlæg danner den pragtfulde ramme for det store folkelige arrangement, som løber af stablen kl. 16.00 – 20.00.

Vi starter arrangementet kl. 16.00 med kranselæggelse ved Skt. Mikkels Kirke og herefter fortsætter programmet ved Slagelse Lystanlæg.

I år kan du møde flere forskellige udstillere, som selv har været udsendt: Politiet, beredskabet, hæren, flåden, specialkorpsene, marine-, flyver-, hær-, og virksomhedshjemmeværnene, sundhedspersonale, feltpræster og mange flere

Program i overskrifter

Kl. 16.00 

Kranselæggelse ved Skt. Mikkels Kirke med fanebærere
(Fanebærerne går ned i anlægget og sætter fanerne ved siden af scenen)

Kl. 16.30

Flaget hejses i ved Slagelse Lystanlæg

kl. 16.35

Tale ved Borgmester Knud Vincent

Kl. 17.15

Uddeling af børnemedaljer

Kl. 20.00

Tak for i dag

Mød og oplev

Kom og mød spændende udstillere, prøv nogle af de mange aktiviteter der er,  se nogle af de shows der bliver vist og hør musikken der bliver spillet:

  • Ægte F16 fly
  • Brandbiler
  • Historiske og moderne militærkøretøjer
  • Militært udstyr og våben
  • Eftersøgningsdroner
  • Udstyr frømandskorpset
  • Politibiler
  • Politimotorcykler
  • Tjenestehunde
  • Tjenesteheste
  • Gummibåd
  • Bil m/radar til fly
  • Trompeterkorps
  • Hundeshow
  • Træktur på ponyer
  • Kidsvolley
  • Ansigtsmaling - bliv malet som en kriger
  • Uddeling af børnemedaljer
  • Musik med Poplic Service

Mad & drikke

Der vil være mulighed for at købe lidt mad og drikke.

Du finder:

  • Slush ice, popcorn m.v. hos Nettofest - stand D
  • Pandekager m.m. i Pandekagevognen - stand C
  • Pølser, pølsebrød samt flæskestegssandwich hos Eventeksperten - stand A
  • Kaffe og kage i Veterancafeen - stand E
  • Øl og sodavand hos Harboe Bryggeri - stand B

Kort over Lystanlægget med stande

Oversigt over standene

Stand nummer

Stande

1

Veterankoordinator/ledelse

2

Veterancentret

3

Sundhed i front

3A

Sygeplejersker/læger

3B

Præster

3C

Folk & Sikkerhed

3D

Human Horse - Hesteassisteret terapi

3E

Veteraner i skoven

4

Marinehjemmeværn

5

Flåden

6

Historiske køretøjer

7

Forsvaret - GHR

9

Frømandskorpset

10

Brand og Redning

11

Politi og Politihjemmeværn

12

Flyverhjemmeværn

13

Virksomhedshjemmeværn

14

Hærhjemmeværn

Stand bogstav

Stande

A

Eventeksperten

B

Harboe Bryggeri

C

ZBC - pandekagevogn

D

Nettofest

E

Veteran- og Pårørendecafé

F

Familienetværket

G

VeteranHaven

H

DIF Safe Zone

I

Veteraner og Golf

J

Hestetur

K

Kidsvolley

T

Toiletvogn

U

F16 fly - Flyvevåbnet

Scene & lyd

FGU Sydvestsjælland

Udstiller parkering

Parkeringsplads v/Slagelse Hallen

Parkering

For besøgende henvises der til parkering ved Østre skole eller andre steder i Slagelse midtby, da parkeringspladserne ved Slagelse Hallen vil være afspærret til udstillere.

Lidt om dem som flagdagen handler om

Beredskabsstyrelsen

Beredskabsstyrelsen kan blive indsat når jordskælv, oversvømmelse, pandemier og følger af krig rammer civilbefolkninger uden for Danmarks grænser

Eksperter og materiel udsendes, som passer netop til det behov for hjælp, som landet efterspørger til det katastroferamte område.

Sundhedsområdet

Sundhedsfagligt personel såsom læger, sygepassere/medics tandlæger, tandplejere og klinikassistenter, fysioterapeuter, dyrlæger m.m. varetager den vigtige opgave at sikre den bedst mulige behandling af syge og tilskadekomne soldater og tjenestedyr i national og international tjeneste.

Danske sygeplejersker har også muligheder for at arbejde internationalt, enten gennem Røde Kors, Læger Uden Grænser eller gennem Forsvarets Sundhedstjeneste. Som udsendt med Forsvarets Sundhedstjeneste bliver man sendt ud på missioner med den primære opgave at kunne ledsage sårede soldater hjem. Mens man er afsted på missionen, har man til opgave at udføre sygepleje overfor de danske udsendte.

Forsvaret

Arbejder for den militære og civile sikkerhed i og omkring Danmark. Udover opgaverne på dansk grund bliver Forsvaret på baggrund af beslutninger i Folketinget jævnligt udsendt på internationale missioner.

Politiet

Det internationale arbejde og politiarbejdet på tværs af nabolandene er for dansk politi noget, der bliver mere af. Der er f. eks. en række fredsbevarende samt stabiliserings- og krisestyringsindsatser rundt om i verden med danske politifolk. Der er også korttidsudsendelser, hvor dansk politi hjælper ved store begivenheder som ved politiske topmøder eller store sportsbegivenheder

Søværnet

Som konstabel, befalingsmand eller officer og som gør tjeneste ved en enhed, kan man blive udsendt på en international mission. Både på vej til og efter ankomst til missionsområdet, bliver der gennemført øvelser der gør ens enhed klar til at kunne løse de operative opgaver

Hæren

Man har måske færdiggjort sin uddannelse til konstabel, befalingsmand eller officer og indtræder nu i en enhed, der skal udsendes til en international operation. Under udsendelsen løser man operative opgaver

Flyvevåbnet

En udsendelse med Flyvevåbnet varer typisk 3-4 måneder, og enheden vil normalt blive stationeret på sikrede militære baser og flyvestationer, hvorfra  opgaverne løses. En udsendelse som enkeltmand varer typisk 6 måneder med mulighed for at rejse hjem på orlov én gang undervejs.

Hjemmeværnet

Hjemmeværnet har siden 2006 bidraget til løsningen af Danmarks internationale opgaver. Opgaverne spænder bredt, men fælles for dem er, at hjemmeværnet støtter Forsvaret med relevante kompetencer, når det efterspørges. Det kan være i tilfælde af mangel på mandskab, eller hvor personel med særlige civile kompetencer, som Forsvaret ikke råder over, er efterspurgt.

Hjemmeværnets frivillige kompetencer kan gøre en stor forskel ude i verden for eksempel med sygepleje i områder med nød, opbyggelse af landbrugssektoren i tidligere konfliktzoner eller økonomisk rådgivning i krigshærgede lande