Spring til...

Ny trappe på Halsskov Færgehavn giver øget sikkerhed

De mange brugere af Færgehavnen kan gå badesæsonen sikkert i møde, når en ny redningstrappe bliver indviet den 4. maj kl. 10.

For at sikre badesikkerheden og fremme vandsporten indvier Slagelse Kommune nu en ny redningstrappe på Halsskov Færgehavn. Det sker for at imødekomme en stor efterspørgsel på at komme nemmere op ad vandet, især hvis uheldet skulle være ude.

Halsskov Færgehavn er allerede et populært mødested for både lokale og besøgende, og den nye redningstrappe forventes at styrke denne position yderligere. Med dens unikke placering, mangfoldighed af brugere og potentiale for udvikling, repræsenterer færgehavnen et centralt element i Korsørs vandsportsmiljø.

Indvies den 4. maj

Trappen blev installeret fredag den 26. april, men den officielle indvielse af trappen finder sted den 4. maj kl. 10.00, hvor alle interesserede er velkomne til at kigge forbi. Byrådspolitikere vil deltage og for at fejre indvielsen vil Korsør Cable Park også lave aktiviteter, så man kan se de spændende muligheder, som kabelbanen på Korsør Cable Park aka "Fake Jamaica" byder på.

Placeringen og designet af den nye redningstrappe er nøje udvalgt med sikkerhed og funktionalitet for øje. Den vil strække sig ned i vandet langs en gul linje, der giver nem adgang til vandet og en sikker vej tilbage til land. Trappen, udført i galvaniseret stål, vil minde om en traditionel brandtrappe og vil være udstyret med trædæk-reposer undervejs, så svømmere kan tage udspring i forskellige højder. Disse reposer kan afmonteres i vinterhalvåret efter behov. Hele trappen kan også løftes væk af en kran og pakkes væk for vinteren.

Et område i udvikling

- Vi vil gerne støtte op om det dynamiske vandsportsmiljø ved Halsskov Færgehavn. Netop livet ved Storebælt omkring Halsskov Færgehavn er noget helt særligt. I de seneste par år, har der været stor udvikling i området, hvor lokale foreninger nu holder til – særligt når det gælder vandsport. Derfor skal sikkerheden naturligvis være i orden. Den nye redningstrappe styrker beredskabet og sikrer bedre adgang til vandaktiviteterne for alle til gavn for fællesskabet og de gode oplevelser. Vi glæder os allerede til sommer og varmere vejr, siger Troels Brandt (B), formand for Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget.

Forbedret sikkerhed

Den nye trappe styrker sikkerheden, hvis uheldet skulle være ude. Manglen på en effektiv infrastruktur til redning har tidligere ført til bekymring blandt brugerne af området. Det har understreget behovet for en løsning, der hurtigt og sikkert kan hjælpe enhver, der havner i vandet, med at komme tilbage på land.

- Med den nye redningstrappe bidrager vi til et sikkert og tilgængeligt miljø for alle, der nyder vandaktiviteterne ved Halsskov Færgehavn. Trappen giver ikke kun nem adgang til vandet, men giver også svømmere og andre vandentusiaster mulighed for hurtigt og sikkert at komme op af vandet i tilfælde af behov. Denne tilføjelse er et positivt skridt mod at skabe et tryggere og mere sikkert miljø ved Halsskov Færgehavn. Sikkerheden er naturligvis en prioritet, og vi er glade for at se trappen komme i brug, fortæller Malene Rask, chef for Kultur, Fritid og Borgerservice i Slagelse Kommune.

Flere oplysninger

Ønsker du flere oplysninger, så kontakt:

  • Formand for Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget, Troels Brandt (B)
    Tlf.: 61 15 35 16
  • Facilitetskonsulent i Fritidsafdelingen Nikolaj Hyttel
    Tlf.: 24 80 81 05